Zwykle mówimy o pesto. Postanowiłam jeszcze podzielić się innym pomysłem. Mianowicie chodzi o zrobienie masła czosnkowego. Świetnego dodatku do różnych dań czy kanapek. Liście czosnku niedźwiedziego blenduję, dodaje masło i podgrzewam na ok. 40-45 stopni i dodaje sól do smaku. Blenduję całość. Nalewam do foremek silikonowych. Potem pakuje pojedynczo i mrożę. To świetna, smaczna i zdrowa alternatywa. Ja uwielbiam jako dodatek do kanapek, ale też np do moskoli, czyli placków z gotowanych ziemniaków. Lubię też dodać odrobinę do zup. Smacznego.
Dlaczego eko? Przyglądam się różnym osobom. Większość z nich ma spore problemy finansowe, kredyty, ciągły stres. To bolesne od samego patrzenia. Jeszcze ciężej żyć w takiej sytuacji. Życie daje nam wiele możliwości, ale sami powinniśmy wybierać dojrzale i mądrze. Oczywiście, każdy z nas popełnia błędy. Ważne, by się na nich uczyć. Blog jest streszczeniem mojego dorosłego życia w stylu eko - ekologicznie w bliskości z tym, co dała natura i ekonomicznie. Eko w moim życiu oznacza także szczęśliwie!