sobota, 14 marca 2020

Czekoladowy deser z kaszy gryczanej


Polecam smaczny, delikatny deser z kaszy gryczanej. Można spokojnie użyć innej np. jaglanej.
Do zrobienia deseru wykorzystałam pozostałą z wczorajszego obiadu ugotowaną kaszę.

Skład deseru

Kubek ugotowanej kaszy,
200 ml mleka, może być kokosowe, sojowe,
2 łyżki cukru trzcinowego, może być zwykły,
2 łyżki kakao,
Tabliczka czekolady gorzkiej - 100g, myślę że może być mleczna.

Składniki zmiksować na dużych obrotach. Mój robot robił to przez 4 minuty.

Na wierzch posypałam uprażonymi, posiekanymi migdałami. Mogą być orzechy. Może być bez dodatków. Do deseru można wyruszyć herbatnik. Opcji jest dużo. Mysle, że można upiec biszkopt, pokroić w kostkę i obtoczyć w masie i w kokosie.

Że składników powstało 500 ml deseru.

Pozdrawiam smacznego!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz