Naleśniki, to jeden z bardziej lubianych posiłków. Może być podawany na słodko, jaki wytrawnie. Staram się by naleśniki miały jak najwięcej właściwości odżywczych, dlatego na każde 100 ml mleka, daje jedno jajko. Staram się także, by w cieście znalazła się mąka razowa, chociaż trochę. Do blendowanego mleka z jajkiem dodaje świeże pokrzywy, lub rukolę, czasem pietruszkę, czy podagrycznik. Mają wtedy lekko pikantny posmak. Dzisiejsze naleśniki z koktajlem z bananów (oczywiście z przeceny) i malin (mrożonych, o których pisałam w listopadzie) Dzisiaj kupiliśmy banany z przeceny. Niemal 2 kg za niespełna 3 zł Ostatnio robiłam naleśniki mocno razowe z mniszkiem, pokrzywami i podbiałem. No i wersja na słodko, z naszym domowym dżemem z truskawek.
Dlaczego eko? Przyglądam się różnym osobom. Większość z nich ma spore problemy finansowe, kredyty, ciągły stres. To bolesne od samego patrzenia. Jeszcze ciężej żyć w takiej sytuacji. Życie daje nam wiele możliwości, ale sami powinniśmy wybierać dojrzale i mądrze. Oczywiście, każdy z nas popełnia błędy. Ważne, by się na nich uczyć. Blog jest streszczeniem mojego dorosłego życia w stylu eko - ekologicznie w bliskości z tym, co dała natura i ekonomicznie. Eko w moim życiu oznacza także szczęśliwie!