Co jeszcze? Natura daje owoce od wiosny do późnej jesieni. W tym roku obficie zaowocowały także czarne jagody. Rekordowy zbiór to 13 litrów w ciągu jednego dnia. Mnóstwo pracy, ale warto. Jagody do mrożenia, potem do kompotów, omletów, koktajli i musli. Dobrze spisują się jagody w słoikach, zasypywane cukrem i pasteryzowane. Świetne do dekoracji i smaku na budynie, czy musy z jabłek. Kolejny temat to pierogi! Te robię ze świeżych owoców na bieżąco, mrożę pierogi, a gdy się skończą robię zimą z mrożonych jagód. A przede wszystkim przetwarzane dla moich bliskich na lody. Lody Kolejny zbiór 6 litrów
Dlaczego eko? Przyglądam się różnym osobom. Większość z nich ma spore problemy finansowe, kredyty, ciągły stres. To bolesne od samego patrzenia. Jeszcze ciężej żyć w takiej sytuacji. Życie daje nam wiele możliwości, ale sami powinniśmy wybierać dojrzale i mądrze. Oczywiście, każdy z nas popełnia błędy. Ważne, by się na nich uczyć. Blog jest streszczeniem mojego dorosłego życia w stylu eko - ekologicznie w bliskości z tym, co dała natura i ekonomicznie. Eko w moim życiu oznacza także szczęśliwie!